Respect en Rexpect: wat betekent het?

Rexpect is de naam van mijn bedrijf; het is een naam die voor mij betekenis draagt. Ik ben er graag open over. En ik ben benieuwd naar jouw associaties daarbij.

Respect en verwachting

De naam Rexpect is samengesteld uit de woorden Respect en Expect (expectations, verwachtingen). We hebben groot respect voor onze klanten en de waarden volgens welke zij leven en werken. We helpen hen om hun verwachtingen (doelen) helder te krijgen en concreet te maken. Dat doen we door te luisteren met aandacht. Wij zijn bedreven in het vaststellen van jouw pijn en helpen door gerichte vragen te stellen. Wij zijn procesbegeleiders in een stap voor stap traject dat bij jou past. Wij vinden vervulling als onze klanten persoonlijk en zakelijk groeien, en op een manier waarbij een bijdrage leveren aan een betere wereld centraal staat.

Het bedrijf wordt meegevoerd op de golven van een tijdsperk…

maar ook op de ontwikkelingen bij mij, Wim Bouwman. Als ik terugkijk is Rexpect uitgegroeid tot een evenwichtig bedrijf waarin ruimte is voor leren en ontdekken. Daarbij staan we als platform in verbinding met deskundige samenwerkers om het beste te kunnen bieden aan onze klanten.

Het leven is rommelig

Regelmatig beluister ik een basisovertuiging: het leven is rommelig, houd ervan! Eerlijk gezegd heb ik meer iets van: het leven is rommelig, ruim het op, organiseer het en stop het in een lunchbox.

Maar er is ook nog een andere weg. Onszelf tonen, écht te tonen, te tonen in kwetsbaarheid, om lief te hebben met ons hele hart, zelfs al is er geen enkele garantie. Ik kan je als senior vertellen dat dat vreselijk moeilijk is. Om dankbaarheid en vreugde in praktijk te brengen in die momenten van paniek als we ons afvragen: kan ik zoveel van mensen houden? Kan ik hierin zo gepassioneerd in geloven? 

Geloven dat je voldoende bent

Hoe mooi is het om, in plaats van catastrofes te vrezen, gewoon te kunnen zeggen: ‘Ik ben dankbaar want me zo kwetsbaar voelen, is weten dat ik leef’. Het belangrijkste is, denk ik, geloven dat we voldoende zijn. Want als we vertrekken vanuit ‘Ik ben genoeg’, dan stoppen we met schreeuwen en beginnen we te luisteren. Dan zijn we aardiger en zachter voor de mensen om ons heen en aardiger en zachter voor onszelf. Dat is alles wat ik heb. Dank je wel. Een gedeeltelijke bewerkte tekst naar een voordracht van Brené Brown.

De keuze van Rexpect anno 2020

Rexpect bestaat uit verschillende experts op het gebied van strategie, leiderschap, cultuur, bedrijfsinnovatie en verandering bij organisaties. Wij analyseren, vertalen strategische keuzes in actieplannen, faciliteren workshops, discussies en brainstormsessies, geven lezingen, trainingen en coaching, zowel fysiek als online of in een hybride uitvoering.

Voor wie?

  • Voor leiders en hun teams
  • Voor jou als professional die door wil groeien naar een directie-/hogere functie
  • Voor jou als professional werkzaam als midden-, hoger kader en in een MT functie.
  • Van familiebedrijven tot corporates
  • Zowel profit- als non-profitorganisaties

 

Een van de beste manieren om anderen te overtuigen is met je oren – door naar ze te luisteren.