Persoonlijke coaching leiderschap

Je geeft leiding aan een bedrijf, team of afdeling.
Wat zijn jouw uitdagingen?

 • Je wordt geconfronteerd met tegengestelde belangen
 • Je voorstellen voor veranderingen lopen stuk op een muur van weerstand
 • Je wilt je team beter betrekken bij de besluitvorming
 • Je merkt dat je intenties niet altijd goed overkomen
 • Je hebt behoefte aan kennis van groepsprocessen, leiderschapsstijlen en denkstijlen
 • Je wilt van de diversiteit in je team een kracht maken in plaats van een belemmering
 • Je wilt de juiste strategische vragen stellen op het juiste moment
 • Je wilt dat je medewerkers zich gehoord voelen, en zich onderdeel van het proces voelen
 • Je wilt op de juiste manier omgaan met conflicten
 • Je wilt niet alleen druk zijn met de ‘waan van de dag’ maar ook met duurzame groei en persoonlijke ontwikkeling
 • Je hebt behoefte aan rust, ruimte en balans, voor jezelf en voor je team

 

stappen voor betere leider en team


Met leiderschap coaching word je een betere leider, 
voor een sterker team

Stap 1: de basis- Iedere coaching start met het inventariseren van de basis. Waar loop je tegenaan in je leiderschap, en ervaren wij als coach en coachee een ‘klik’? We maken kennis met elkaar en we benoemen de hulpvraag.

Stap 2: de analyse van je leiderschap – We verkennen de huidige situatie uitgebreid. Wat voor leider ben je? Hoe zijn je houding en gedrag ontstaan? En wat is het effect ervan in je werk en op je rol als leider? 

Stap 3: werken aan je toekomst als leider – Stap voor stap vergaar je de vaardigheden en kennis die je nodig hebt om je doelen te bereiken. Je leert en oefent in een veilige omgeving.

De duur van de coaching

Ik begeleid je door het proces met voorzichtige stappen en gevoel voor tempo. De leiderschap coaching is maatwerk: we doen wat past bij jouw unieke situatie en de doelen die je wilt bereiken. Daarom is het lastig om van tevoren aan te geven hoe lang een coaching traject duurt. Wel kan ik zeggen dat verandering van gedrag om tijd vraagt. Pas wanneer je je nieuwe gedrag gedurende een langere periode oefent, wordt het houdbaar.

Hoe weet je of deze leiderschapscoaching iets voor jou is?

Ten eerste kun je bij jezelf nagaan of je eraan toe bent dat iemand anders met je mee kijkt, met volle aandacht en met prikkelende vragen. Sta je ervoor open om nieuwe richtingen te verkennen? Heb je het lef om naar jezelf te kijken en om jezelf aan mij, je coach, te laten zien?

Ten tweede is het noodzakelijk dat je het gevoel hebt dat wij een ‘klik’ hebben. Voel je je veilig? Durf je het aan om een poos intensief met me samen te werken? Daar kom je alleen achter als we persoonlijk kennis maken.

Je wordt een wendbare leider

Ik maak in de coaching gebruik van een 360 graden tool Leadership Profiler van Prof. Dr. Ron Meyer, en het bijbehorende werkboek Leadership Agility. Meyer is een autoriteit op het gebied van leiderschap en strategie. Met deze methodiek als basis ontwikkel ik voor jou een uniek programma dat je inzicht geeft in je basis leiderschapsstijlen en dat je ondersteunt in het ontwikkelen van je gewenste stijlen. Je wordt een wendbare leider, die voor iedere persoon en situatie de meest effectieve leiderschapsstijl kan toepassen.

Meer weten?

Bel 06 53 49 46 69 of mail w.bouwman@rexpect.eu